Diederik Veenendaal

Diederik Veenendaal

Functie:
constructeur, ontwerper en parametrisch modelleur en werkt als zelfstandig ondernemer en oprichter van Summum Engineering

Organisatie:
Summum Engineering

Diederik is constructeur, ontwerper en parametrisch modelleur en werkt als zelfstandig ondernemer en oprichter van Summum Engineering aan een breed scala van lichte draagconstructies en onconventionele materialen.

Hij studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft, werkte eerder als constructeur bij Witteveen+Bos, en is gepromoveerd aan de ETH Zurich in Zwitserland.

Hij is co-auteur zo’n twintig wetenschappelijke publicaties, en de boeken ‘Shell Stuctures for Architecture’ en ‘The Fabric Formwork Book’. Hij heeft recent lezingen over zijn werk gegeven bij TU Eindhoven, MVRDV, en de De Bouwcampus, en gaf een keynote bij ResearchToReality van 4TU. Zijn projecten zijn vorig jaar genomineerd voor ArchDaily’s Building of the Year, de KVK Innovatie Top 100, en FastCompany’s World Changing Ideas.

De rode draad in zijn werk is een fascinatie voor ideeën en projecten van en met partners die, elk op hun manier, aan de toekomst van de bouw werken.

« Naar het overzicht

Terug naar boven