Dirk Rinze Visser

Dirk Rinze Visser

Functie:
Rotterdam Office Director en Netherlands Leader

Organisatie:
Buro Happold

Dirk Rinze is in 2005 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven met de specialiteit Constructief Ontwerpen. Hij heeft sinds zijn afstuderen gewerkt bij (inter)nationaal opererende en multidisciplinaire ingenieursbureaus in Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
In 2014 is hij in dienst gekomen bij Buro Happold in Londen, en in 2020 heeft Dirk Rinze de Nederlandse vestiging – in Rotterdam - van Buro Happold opgestart en is hij daar Office Director en Netherlands Leader.

Dirk Rinze heeft meer dan 15 jaar ervaring, verdeeld over vier continenten: Europa, Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika en spreekt Nederlands, Fries, Engels, Spaans en Duits. Dirk Rinze heeft aan een grote variëteit van projecten gewerkt, van historische renovaties, woongebouwen, sportcomplexen, hoogbouw, hotels, onderwijsgebouwen en multifunctionele centra. Dirk Rinze is een zeer ervaren projectdirecteur waarbij hij tot 20+ ingenieursdisciplines onder zijn hoede heeft, maar floreert ook als projectleider op enkel constructieve projecten.

Hij is sinds 2013 docent aan de Faculteit voor Architectuur van de Technische Universiteit Delft. Daarnaast heeft hij ook college gegeven aan de UCL Bartlett School of Architecture in Londen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven